Per Karlsson, chef för det brottsförebyggande arbetet.

Polisen startar kampanj mot våldet

Polisen kommer under från november till och med januari nästa år att genomföra en kampanj över hela landet mot misshandel utomhus.

Utomhusvåldet ökar och nu gör polisen en nationell satsning för att långsiktigt vända utvecklingen.

Under tre månader, med start den första november ska polisen arbeta med att minska våldet i offentliga miljöer. Polisen i Norrbotten kommer framför allt jobba med tillgänglighet och synlighet på platser där risken att bli misshandlad är stor och polisen kommer även att samarbeta med krögare och ordnongsvakter.

Kravet är att satsningen ska visa resultat. Målet är att antalet anmälda misshandelsfall inte ska överstiga 850 st för 2007. Förra året var antalet anmälda misshandelsfall utomhus i Norrbotten 788 stycken.

Per Karlsson, på polisens brottsförebyggande avdelning, menar att polisen i Norrbotten har de resurser som krävs och att det här egentligen är något som de redan jobbar med.

– Vi har tjuvstartat det här redan tidigare i år, men nu handlar det om att utöka samarbetet med andra parter för att lyckas bättre.

Pernilla Kommes, SR Norrbotten
pernilla.kommes@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".