Polisens regler och rutiner gås igenom

Rikspolisstyrelsen ska se över rutiner och regler kring hur polismyndigheter i landet hanterar beslagtaget gods, till exempel stöldgods. Enligt rikspolisstyrelsen saknas utbildning på området och reglerna behöver bli tydligare.

Rikspolisstyrelsen ska inspektera sju polismyndigheter i landet hur beslagtaget gods hanteras, förvaras, och vilka kunskaper som finns om de regler som gäller. Myndigheten menar att reglerna och rutinerna behöver bli tydligare.

Men i Norrbotten har polisen själva börjat jobba med att förändra rutiner kring beslag i våras.

- Vi tycker det är bra att man gör en inspektion och det kan göra oss medvetna om vilka brister vi har i rutinerna, säger polisintendent Anders Danielsson, som är chef för avdelningen för brottsutredningar.

Under året har polisen i Norrbotten genomfört ganska stora drastiska förändringar gällande beslagshanteringen. Bland annat har man nu bara har en beslagliggare för länet.

Inspektionen i Norrbotten kommer att ske nu under november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".