Dansarna Carina Kapraali och Catrin Johansson efter framgångarna på Irland. Foto: Peter Johansson.

Medaljer till dansare

Carina Kapraali, Karungi, tog ett guld i EM i Country Dance på Irland den gångna helgen. Med sig hade hon också sin elev, Catrin Johansson, Luleå som vann bronsmedalj. Framgångarna gör att båda har kvalificerat sig till VM som går i Nashville, USA.

Country dance består av fyra olika tävlingsgrenar där linedance är den gren som Carina Kapraali och Catrin Johansson tävlar. Men det skiljer sig mellan linedance, så som de flesta ha sett den med cowboyhatt, boots och annan westernutstyrsel och tävlingsformen av linedance.

Tävlingsformen i linedance ser mer ut som annan tävlingsdans med långa klänningar och glitter för de som får. I den lägsta klassen får inte kläderna innehålla någor glitter.

Catrin Johansson, 18, tävlar i nybörjarklassen och har tränat i ett halvår. Två dagar i veckan åker hon till Haparanda för att träna med Catrin Kapraali.

I och med framgångarna på Irland för Carina Kapraali och Catrin Johansson så har de nu kvalificerat sig för VM i USA.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".