FMN berömmer polisen

Polisens insatser som gjort att nästan fyra gånger så många i Norrbotten dömts för narkotikabrott de senaste tio åren får beröm av Föräldraföreningen mot narkotika. Polisen menar att der är deras förbättrade kunskaper som är främsta anledningen. Och det håller Anita Mattsson rådgivare inom FMN i Luleå med om.

– Det märks absolut att de fått mer utbildning. Men fortfarande är det fler som behöver utbildning och det är föräldrarna, säger Anita Mattsson.

De senaste tio åren har antalet som döms för narkotikabrott i Norrbotten ökat nästan fyra gånger. Vilket är den kraftigaste ökningen i hela landet.

Förklaringen till ökningen är polisernas ökade kunskaper menar Aron Backman, chef för narkotikapolisen i Norrbotten. Men att ökningen är så stor är inte förvånande för Anita Mattsson.

– Vi träffar många föräldrar som har barn som åkt fast för polisen, säger Mattsson

Men om nu polisen fått bättre kunskaper så att fler döms för narkotikabrott så finns det fler som behöver utbildning.

– Föräldrarna behöver mer kunskaper och utbildning, säger Anita Mattsson rådgivare på Föräldraföreningen mot narkotika, FMN i Luleå.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten
eleonor.norgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".