Värnpliktiga köper sex på tågen

Värnpliktiga köper sex på norrlandstågen. Det är när lumparna åkt på permission som ryska tjejer erbjudit sex mot betalning på tågen. Uppgifterna kommer från flera värnpliktiga och en regementsläkare i Norrbotten.
19-åriga Leif Bäckman som gör värnplikten i Boden har kompisar som vet hur det går till. ”Följ med mig på toaletten ska du få dig ett skjut, om du är så stor och stark”, och typ allt det där, berättar Leif Bäckman. Historierna som lumparna berättar är många. Det handlar om unga tjejer som dykt upp i tågkupeèr på norrlandstågen där det funnits värnpliktiga. Och som erbjudit sex mot betalning. Hittills har en värnpliktig i Norrbotten uppsökt regementsläkare efter att ha haft sex med en prostituerad på ett tåg. Men läkaren som vill vara anonym med anledning av tystnadsplikten misstänker att fler värnpliktiga har blivit tillfrågade om de vill köpa sex och haft det. Enligt polisen kommer många tips om narkotikasmuggling från tågpersonal men inget gällande prostitution. – Jag är inte speciellt överaskad att den här formen av brottslighet har spritt sig även till tågen, det finns ju överallt i Norrbotten på hotell och restauranger och lite varstans, säger Sven Malmberg som är trafikchef på Tågkompaniet. Vad ska ni göra åt det? – Självklart ska vi inte ha några rullande bordeller. Vi får ta en diskussion med polisen nu när vi förstår att det är ett problem.
Erica Larsson, Folkradion i P3
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".