Fokus på försvarsspelet i Luleå

På torsdag kväll är det omstart för Luleå Hockey efter landslagsuppehållet. Modo väntar på hemmaplan. Det är frågetecken för Janne Sandströms och Pavel Skrbeks medverkan. In kommer istället 18-årige Robin Olsson som debuterar i elitserien.

Luleå har under uppehållet tränat på de brister i spelet som funnits hittills i serien.

– Vi har kört intensiv träning förra veckan för att bygga upp oss inför de kommande matcherna. Stort fokus har lagts på försvarsspelet, att röra på fötterna och att vara i rätt position hela tiden.

– Vi är det lag som släppt in flest mål i elitserien. Därför har mycket av träningen under uppehållet handlat om just försvarsspelet. En anledning till de många målen är att vi tagit alldeles för mycket onödiga utvisningar. Skall vi ta utvisningar så skall det vara framför eget mål för att undvika målchanser för våra motståndare, skriver tränarna Roger Rönnberg och Roger Kyrö i ett pressmeddelande. 

Preliminär laguppställning

Målvakt:
Gusten Törnqvist
(Mattias Modig)

Förstafemman -------------

Miettinen-Bartecko-Lindgren

Olsson-Obsut

Andrafemman --------------

Chabada-Omark-Larose

Ejdepalm-Savilahti-Nagander

Tredjefemman -------------

Harju-Kerman-Tarvainen

Saravo-Pukka

Fjärdekedjan ---------------

Lindqvist-Burström-Lavander

Extraforward: Isaksson

Frågetecken för:
Sandström och Skrbek

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".