Finansiering av framtidens Sveriges Radio diskuteras.

SR bör finansieras via skattsedeln

Framtiden för public service diskuteras just nu. Bland annat är frågan om hur public servicebolagen ska finansieras en fråga som delar de politiska blocken. Moderaternas Mattias Karlsson är övertygad om att det ska finansieras via skattsedeln.

Moderaternas åsikt om att framtidens public service radio och tv ska finansieras via skatten får mothugg. Vänsterpartiets Siv Holma vill ha kvar finansieringen via licensen och är därför kritisk till skattefinansiering.

Hur är ser då framtiden ut? Ska det finnas en oberoende radio och tv i allmänhetens tjänst? På de frågorna är de båda politikerna överens.

- Ja; är svaret på frågan, säger Mattias Karlsson (m) och där är han överens med Siv Holma.

- Jag tror på public service och jag tror att det blir ännu viktigare i framtiden. Vi måste ha nåt som vi kan lita på i alla väder som har avstånd till politiken, vi måste ha ett oberoende Sveriges radio, säger Siv Holma (v). 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".