Kalix måste spara på barnen

Barn och ungdomsnämnden i Kalix måste spara och det rejält. Ungefär fem miljoner kronor ligger nämnden back för förra året. Det är främst pedagogiska tjänster och verksamheten inom den öppna förskolan som hotas.
På tisdagen hade barn och ungdomsnämnden sitt första budgetmöte och för att inte behöva lägga ner den öppna förskolan finns ett förslag att istället skära ner på en av kommunens rektorstjänster, berättar nämndens ordförande, miljöpartisten Britt Johansson. Det är sammanlagt 27,75 pedagogtjänster som ligger i farozonen. Men hur många tjänster som man i slutändan kommer att skära ner på är ännu oklart. På ett extrainsatt möte i slutet av januari presenteras det slutgiliga sparpaketet. Men redan på tisdagens möte beslutade man att i första hand försöka spara in på elevassistenter istället för på lärartjänster.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".