Två av tre negativa till avregleringar

Svenska folket gillar inte de avregleringarna som gjorts på elmarknaden och även inom andra områden. 60 procent av de svenskar som tillfrågats i en Sifoundersökning tycker att avregleringarna varit ganska dåliga eller mycket dåliga.
Det är bara en av tre, 33 procent, som är positiva till förändringen med många nya aktörer inom till exempel elmarknaden, järnvägarna och postområdet. Det är på fackförbundet Seko:s uppdrag som Sifo gjort undersökningen genom enkäter till 1 000 personer. När det gäller elmarknaden tycker 29 procent att avregleringen varit bra eller ganska bra medan 54 procent tycker att den varit ganska dålig eller mycket dålig. Hela 17 procent, de flesta kvinnor, är tveksamma eller vet inte vad de ska tycka om avregleringen av elmarknaden. Svenskar med borgerliga sympatier är mindre negativa till avregleringar generellt och till avregleringen av elmarknaden än anhängare till s och v.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".