Kyrkan i Arvidsjaur.

Norrbottensorter i känt spel

Fyra orter från Norrbotten kommer att finnas med på spelplanen i den nya upplagan av Monopol som släpps nästa år. Arvidsjaurs kommun var bäst och hamnade på tredje plats. Det innebär att en gata från Arvidsjaur kommer att finnas med på spelplanen. Den framskjutna placeringen innebär att Arvidsjaur kommer att bli den tredje dyraste på spelplanen. Även Kiruna hade en framskjuten placering och hamnade på femte plats.

– Ytterligare en gång har vi visat vår kampvilja för vår kommun! För även om tävlingen var på skoj, gör resultatet att Arvidsjaur marknadsförs på varje spel som säljs. Vad det skulle vara värt genom en vanlig kommersiell reklaminsats går bara att spekulera i, säger Jerry Johansson (s), kommunalråd i Arvidsjaur.

Övriga kommuner som kommer att finnas med är Piteå som hamnade på 11:e och Luleå som hamnade på 22:a plats och knep den sista platsen på spelplanen.

Två Västerbottenskommuner tog tätplaceringarna, Umeå etta och Skellefteå tvåa. Totalt röstade runt en halv miljon personer på sina orter i spelomröstningen på nätet.

I det nya spelet kommer Stockholmsgatorna att försvinna och ersättas med rena ortsnamn. Det nya spelet kommer att finnas i handeln i maj nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".