Dyrt med snöröjning i Luleå

Det kostar mycket pengar när det kommer mycket snö. Under 2002 drog Luleå kommun över sin budget för snöröjning rejält. För att täcka kostnaderna tar kommunen pengar från andra ställen i budgeten. Bland annat så får underhållsarbeten skjutas på framtiden.
Det har kommit mycket snö i Luleå under januari. Att röja undan snön kostar mycket pengar. Förra året drog Luleå kommun över sin snöröjningsbudget med tre miljoner kronor. Börje Örling på Luleå Kommun samordnar plogbilarna i Luleå: - Problemet med snön är att det kommer mycket vid olika tillfällen och varje runda plogbilarna gör kostar runt 800 000 kronor, säger han. För att täcka kostnaderna för den dyra snöröjningen har kommunen fått ta pengar från andra ställen i budgeten. Bland annat så har en del underhållsarbeten fått skjutas på framtiden. Ett annat problem som Örling pekar på är att privatpersoner skottar sin snö så att grannen får det framför sin ingång när plogbilen kommer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".