Dieseltjuvar gripna. Foto: Scanpix.

Dieseltjuvar gripna

Natten mellan tisdag och onsdag greps två personer på bar gärning i Morjärv då de manipulerat bränslepumparna vid OKQ8. Polismyndigheten i Norrbotten har under en längre tid haft riktad spaning mot stölder av diesel i hela Norrbottens län. Ett mycket stort antal bensinstationer i hela länet har utsatts för bedrägerier genom att gärningsmännen manipulerat med bensinpumparnas mekanism.

I dagsläget finns misstankar att bensinstationerna förlorat 100 000-tals kronor och ett mycket stort antal kubikmeter diesel. Eftersom inventering av lagren pågår är det oklart vilka mängder det rör sig om.

Natten mellan tisdag och onsdag greps två personer på bar gärning i Morjärv då de manipulerat bränslepumparna vid OKQ8 bensinstation. Ytterligare en person har gripits, skäligen misstänkt för inblandning i denna stöld.

Ytterligare personer kommer att höras i denna mycket omfattande utredning av dieselstölder som hållit på under lång tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".