Lokaler påverkar utbildningen negativt

Lärare och elever vid gymnasiebyns lokaler i kvarteret Hackspetten, i Luleå, är så trångbodda att man nu tvingas ha lektioner i lokaler som inte alls är anpassade för undervisning.
- En del lokaler är så öppna att man hela tiden störs när någon passerar och det kan passera ett femtiotal elever under en lektion. Det är fruktansvärt och vi skyr de salarna, säger Eva Nordlöf som är lärare på skolan. I Hackspettens lokaler går de elever som tidigare gick på Hermelinskolan, samt elever från frisörutbildningen. Skolans lokaler är anpassade för 700 -750 elever, men trots det går det idag nästan tusen elever på skolan. Nils Hermansson som är rektor säger att de är trångbodda och kommer att vara det till att de nya lokalerna i gymnasiebyn står helt klara. Fredrik Borgenstål är elev på skolan och han säger att det till och med svårt att hitta någonstans att sitta. I fiket är det exempelvis bara tio sittplatser på nästan tusen elever. Enligt brandskyddsdokumentationen kan 1 050 personer vistas i lokalerna, säger Karl Håkanson, brandingenjör i vid räddningstjänsten i Luleå
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".