Nytt svenskt-ryskt möte om Artica-rutten

Det kommer att bli ett nytt möte på ministernivå mellan Sverige och Ryssland om den nordliga flygrutten Artica 1. Det beskedet gav statsrådet Ulrica Messing sent på onsdagseftermiddagen.
Förhandlingarna med Ryssland om frakflyget som gäller öppnandet av den nordliga ryska flygrutten Arctica 1 kommer att tas upp på ett möte på ministernivå mellan Sverige och Ryssland om tre veckor, den 21 februari. Det beskedet fick alltså Kallax Cargos VD, Göran Remal, när han uppvaktade Ulrika Messing. Sedan en tid tillbaka har det funnits osäkerhet om hur förhandlingarna ska fortsätta, eftersom Ryssland har tidigare sagt att man inte vill fortsätta förhandlingarna via den arbetsgrupp som arbetat för Kallax Cargo. På mötet i februari, då Sverige representeras av näringsminister Leif Pagrotski, ska formerna för hur de fortsatta förhandlingarna ska se ut klaras ut. Vid uppvakningen fick Göran Remal också regeringens fortsatta stöd för Kallax Cargo.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".