Delade meningar om Norrbotniabanan

Det råder olika åsikter om Norrbotniabanans byggande inom vänsterpartiet. Enligt Karin Svensson-Smith, som sitter i riksdagens trafikutskott, finns det annat som är mer prioriterat. Något som partikollegan från Norrbotten, Siv Holma, inte håller med om.
Vänsterpartisten Karin Svensson-Smith säger sig inte vara emot bygget av Norrbotniabanan rent principiellt, men hon anser att det finns annat som är mer prioriterat och att förlängningen av Botniabanan, mellan Umeå och Haparanda, inte ger så stora miljövinster. Karin Svensson-Smith pekar också på att kostnaderna för att bygga banan kan bli betydligt större än de beräknade. Men enligt Siv Holma, riksdagsledamot från Kiruna, är bygget av Norrbotniabanan ett gammalt krav från vänsterpartiet, ett krav som dessutom finns i partiets program. – Jag uppfattar inte Karin Svensson-Smiths uttalande som en partisynpunkt utan som en egen åsikt, säger Siv Holma.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".