Skolpolitiker anklagas för svikna löften

Lärarförbundet i Luleå är kritiskt mot de bristande resurserna i gymnasiet. Det här medför att lärarna riskerar bli färre och elevgrupperna allt större – och det här är politikerna fel.
Det säger Lärarförbundets förhandlare i Luleå Bo Eriksson, som anser att politikerna inte håller det de lovat om mer resurser. Han tycker att politikerna bara tänker på budgeten och inte på verkligheten ute i skolorna. Deras förslag är skrivbordsprodukter tycker han och säger att de bristande resurserna också medför sämre pedagogik. Den nya ordföranden i barn- och utbildningsnämnden, socialdemokraten Birgitta Lahti-Nordström, säger att hon inte fått några signaler om sådana problem, som Bo Eriksson tar upp, men det är allvarligt för skolan, om lärare upplever det som tungt med bristande resurser. Några nya nedskärningar är inte planerade, säger hon och framhåller att hon ska vara ute i verkligheten genom att besöka alla skolor i Luleå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".