Samarbete mellan räddningstjänsterna i Fyrkanten

Allt fler samordningsprojekt är på gång inom fyrkantsområdet. Under 2003 blir ett samarbete om räddninstjänst klart hoppas Älvsbyns kommunledning som lägger stor vikt vid samarbetet inom fyrkanten.
Just nu planeras ett omfattande samarbete mellan räddningstjänsterna i Fyrkanten. Det handlar om att samordna resurserna inom fyrkantskommunerna, det vill säga Luleå, Piteå, Älvsbyn och Bodens kommuner. Det pågår ett arbete och det finns olika uppdrag utlagt på de olika räddningstjänsterna. Arbetet är en bra bit på väg och sedan ska det tecknas avtal om hur det här ska se ut. - Jag förväntar mig att det här har funnit sina former under 2003, säger Bo Johansson, socialdemokratiskt kommunalråd i Älvsbyn. Bo Johansson tycker att det är viktigt att utveckla fyrkantssamarbetet. - Det är viktigt för de här kommunerna och det är framförallt viktigt för länet som helhet. Det måste på något sätt bli en ''motor'' i länet som drar och det har fyrkanten förutsättningar för, säger han. Även på skolans område efterlyser han ett samarbete. Enligt Bo Johansson finns det en ''skiss'' som gäller gymnasie- och vuxenutbildning. - Finns det en gemensam arbets- och bostadsmarknad då är det naturligt med ett skolsamarbete, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".