SSAB satsar på trafiksäkerhet

Det pågår ett omfattande säkerhetsarbete på SSAB:s industriområde. Risken att en allvarlig trafikolycka inträffar inne på SSAB:S industriområde är nämnligen stor, det säger Lasse Bergström som är huvudskyddsombud på SSAB.

I onsdags inträffade en olycka då en personbil och en truck krockade intill koksverket strax utanför SSAB:s industriområde. Lasse Bergström huvudskyddsombud SSAB menar att det är bra säkerhet på olycksplatsen och att olyckan mest troligt berott på oaktsamhet.

En liknande olycka skulle dock mycket väl kunna inträffa på grund av bristande säkerhet inne på SSAB:S industriområde och därför pågår ett omfattande säkehetsarbete.

- Initiativet till säkerhetsarbetet togs inte på grund av någon olycka eller incidenter utan är i första hand ett förebyggande arbete, säger Lasse Bergström, huvudskyddsombud SSAB inom Luleå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".