Lugnare på Ájtte

För första gången kommenterar nu personalen vid fjäll- och samemuseet Ájtte hur de påverkats av museets dåliga ekonomi och den turbulensen som följt kring diskussionerna.
- Stämningen har varit uppgiven, men nu ser vi framåt och hoppas att eventuella avgångar ska kunna lösas genom naturlig avgång, säger Per Tjikkom som är klubbordförande för fackförbundet ST Kultur vid Ájtte. Från början sades det att 17 personer skulle få lämna Ájtte, vilket motsvarade 40 procent av personalstyrkan på museet i Jokkmokk. Beskedet slog ner som en chock, men nu då läget förändrats och det verkar bli endast 6-7 personer som får gå har också stämningen bland personalen blivit bättre Enligt Per Tjikkom som är ordförande för fackförbundet ST kultur vid fjäll- och samemuseet Ájtte, ställer personalen nu sitt hopp till den framtidsgrupp som under två månader ska se över verksamheten vid Ájtte och vad man egentligen ska syssla med och kunna utveckla utan att förlora museets särart.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".