Knarkåtalad i Luleå krävde frigivning

Idag inleddes hovrättsförhandlingarna i den stora narkotikahärvan i Luleå. En av dom åtalade krävde att bli försatt på fri fot och frågan ska avgöras senare.
Dom åtalade som hördes idag berättade ingående om hur knarkaffärerna gått till. En kvinna sa att hon knarkat i sex år och hade både köpt och sålt narkotika. I tingsrätten dömdes hon till tre års fängelse, men yrkade nu på ett kortare fängelsestraff eller enbart skyddstillsyn. En annan åtalad, en göteborgare hade tidigare fått två och ett halvt års fängelse, ville nu ha ett mildare straff eller rent av frigivning. En vaktchef, som tidigare dömts till sex år, ville ha nedsatt fängelsestraff, men erkände både eget missbruk och vidareförsäljning. Huvudmannen i härvan hade också fått sex år och berättade nu bredvilligt om affärerna med bland annat amfetamin och ecstasy. Han erkände att han missbrukat ett gram amfetamin om dagen, men kunde ändå minnas hur olika affärer gått till, trots att en av advokaterna starkt frågasatte det.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".