(V) lobbar för myndighet till Luleå

Den föreslagna nya statliga myndigheten för vattenskydd bör placeras i Luleå. Det anser vänsterpartiets gruppordförande i Luleå, Börje Lööw.
Börje lööw har därför dragit igång operation lobbing för att Luleå ska få både myndighetens huvudkontor och ett av dom fem regionkontoren. Det är i en utredning beställd av regeringen, som det föreslås att vattenskyddet i landet förstärks och att det bildas en ny myndighet med fem regionala kontor - bland annat ett för Bottenviksregionen. Men var regionkontoren och den nationella myndigheten ska placeras sägs det ingenting om. Utlokaliseringsbeslut måste följas Förslaget är nu ute på remiss hos kommuner och länsstyrelser och i februari ska kommunstyrelsens arbetsutskott i Luleå ge sitt svar. Men Börje Lööw, som är kommunstyrelsens andre vice ordförande, har sin uppfattning klar. -Det är dags att riksdagsbeslutet om utlokalisering av statlig verksamhet börjar efterlevas, anser han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".