Kaisa Varis fast för dopning, igen.

Kaisa Varis fast för dopning

Den finländska skidskytten Kaisa Varis har åkt fast för dopning, enligt det finländska skidskytteförbundet. Misstanken är ogrundad och jag har bett att saken undersöks ytterligare, säger Varis i ett meddelande till finländska tv-bolaget Yle.

Det finländska skidskytteförbundet meddelar att ingen av dess funktionärer eller förtroendemän är inblandade.

Varis var tidigare längdskidåkare och tog bland annat brons i VM i Lahtis. Då var hon inte inblandad i den så kallade hemoheshärvan, då flera finländska skidåkare åkte fast för användning av den förbjudna medlet hemohes, men åkte fast för epodopning i samband med nästa VM, i Val di Fiemme 2003 och blev avstängd i två år.

Varis gjorde comeback i längdspåren i februari 2005, men blev inte uttagen till OS i Turin 2006 eftersom hon inte uppgett korrekta uppgifter om var hon befunnit sig för dopningstestarna. Hon övergick till skidskytte under 2006 och började tävla regelbundet i världscupen under 2007. Varis har den här säsongen vunnit en världscupdeltävling i skidskytte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".