1 av 2
Snöovädret i centrala Luleå kl 14 på torsdagen. Foto: Ulf Larsson.
2 av 2
En röd pulka är brevbärarens räddning i snöstormen.

Snöovädret försenade posten

Snöovädret i Luleå ledde på torsdagen till en del förseningar i postutdelningen. Största problemet var den dåliga framkomligheten i det kraftiga snöfallet och blåsten.

Brevbärarna tvingades avbryta arbetet med utdelningen vid torsdag lunch. Detta innebar att delar av den post som skulle ha delats ut under dagen blev försenad.

- Det är väldigt ovanligt att postutdelningen avbryts. Kanske en gång vart femte år händer det, säger Anders Andersson som är distriktschef vid Luleå leveransdistrikt.

Samtidigt säger han att de försöker så gått det går, men att de aldrig tvingar någon brevbärare att ta sig ut. 

Per Ekerven är en av de brevbärar som kämpar på i snön och blåsten, men postmopeden har han ställt åt sidan.

-våra fordon tar sig inte fram, men vi får göra det bästa av situationen, säger Per Ekerven som istället har lånat en pulka att dra posten i.   

                                                                                         Det snöoväder som drabbade Luleå berörde också stora delar av kustområdet. Under torsdagen låg enligt meteorologerna ett snöfall, med delvis kraftig blåst och snödrev från Skellefteå och upp längs kusten mot Tornedalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".