Vargspår.

Vargspårning utan resultat

Ännu har varken personal från länsstyrelsen eller renskötare från samebyarna kunnat bekräfta att det finns tre vargar i trakterna av Kåbdalis. Därmed är det fortfarande inte möjligt att bekräfta antalet vargar eller om de är tillsammans i en grupp.

Det är snart två veckor sedan det rapporterades att tre vargar setts i trakterna av Kåbdalis inom Udtja sameby. Men spårningarna, som delvis försvårats av vädret, har ännu inte kunnat bekräfta att det finns varg i området.

Ansvariga naturbevakare och renskötare från samebyarna har varit ute och spårat många mil under förra veckan.

Det var först nu efter helgen som vädret klarnade nog för att även genomföra en spårning från helikopter tillsammans med Udtja sameby, tyvärr utan resultat, uppger Karina Lövgren, chef för länsstyrelsens fältenhet.

- Lodjursinventeringen pågår, vilket innebär att vi, naturbevakare och samebyns inventerare kommer att köra igenom området noggrant framöver, säger Karina Lövgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".