Malm och skog viktiga naturresurser.

Studie av naturresurser i Norrbotten

Regeringen ger i uppdrag till länsstyrelserna i Norrbotten och Västerbottens län att göra en studie av naturresurser i norra Sverige och dess bidrag till hållbar tillväxt och konkurrenskraft. Syftet är att stärka utvecklingen av näringar baserade på naturresurser.

”Norra Sverige är unikt i Europa på grund av den stora tillgången på viktiga naturresurser - malm, mineral och skog. Vi ska ta tillvara våra naturliga tillgångar bättre för att skapa fler företag och nya jobb i norra Sverige”, uppger näringsminister Maud Olofsson (c) i ett pressmeddelande.

Studien skall visa på den roll naturresurserna spelar för att utveckla verksamheter som kan efterfrågas av miljömässiga eller andra tillväxtorienterade skäl, exempelvis förnybar energi.

Studiens analyser och slutsatser kommer ligga till grund för regeringens agerande på såväl nationell nivå som i EU. Uppdraget ska rapporteras till Näringsdepartementet senast den 1 april 2008.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".