Erik Ranängen vd Tryck i Norrbotten

Miljonsatsning på gemensamt tryckeri

Norrbottens media satsar på gemensamt tryckeri för Kuriren, NSD, Piteå-tidningen. Tryck i Norrbotten som har hand om tryckningen har för några dagar sedan skrivit avtal om en helt ny press.

I början på 2009 ska det nya tryckeriet vara i gång och satsningen kommer att kosta ca. 70 miljoner kronor, exakt hur satsningen ska finansieras är inte helt klart men Erik Ranängen, vd för Tryck i Norrbotten konstaterar att både Tryck i Norrbotten och Norrbottens media är två stabila bolag.
Det gemensamma tryckeriet och den nya pressen ger 70 procent högre kapacitet än tidigare och kommer även att kunna trycka fler 4-färgssidor.

-Med den här investeringen har vi möjligheter att bli mer framgångsrik i hela landet, det säger Erik Ranängen vd Tryck i Norrbotten.

Hur organisationen kring det nya tryckeriet ska se ut är inte klar än, men Erik Ranängen konstaterar att det kommer att krävas mindre personal än tidigare.

- Vi har precis börjat kolla på organisationen för det nya tryckeriet, men vi kommer inte behöva lika mycket personal som idag, det säger Erik Ranängen, vd Tryck i Norrbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".