1 av 2
Skrbeks Luleå föll tungt.
2 av 2
Luleåtränaren Roger Rönnberg.

Tung förlust för Luleå Hockey

Luleå Hockey förlorade hemmamatchen mot Modo på måndagen med 4-3. Gästerna gick upp i en 3-0-ledning tidigt i andra perioden och såg ut att gå mot en enkel seger. Men en uppryckning av Luleå, med två mål på 21 sekunder, i början på tredje gjorde det spännande in i det sista. Modos Magnus Wernblom blev matchvinnare med sina två mål.

Luleå Hockey vann skottstatistiken med 49-19, men Piteåbekantingen Michal Zajkowski räddade Modo som också var effektivt framåt.

Luleåtränaren Roger Rönnberg var kritisk till sitt lags alltför många utvisningar.

– Vi trampar i samma fälla igen, och det är väldigt olyckligt. Att ta så här många utvisningar i början av matchen förstör rytmen för oss och får dem in i matchen på ett bra sätt. Det är tufft.

– Det är lika frustrerande för mig som för spelarna på bänken. Vi har pratat mycket om det här och jobbat hårt på träningarna för att få bort de här utvisningarna, och det tar givetvis energi av laget när vi ser att vi fortfarande går in och tar dem, säger Roger Rönnberg.

På torsdag är det sista chansen för elitserieklubbarna att värva spelare. Luleå Hockeys sportchef Hans Huczkowski vill inte kommentera om det pågår några förhandlingar, men han utesluter inte att en ny spelare kan dyka upp.

Peter Sundkvist, SR Norrbotten/Radiosporten
peter.sundkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".