Ingrid Stridfeldt, personalchef landstinget i Norrbotten

Läkarutbildning i Norrbotten

Från och med hösten 2008 kommer man att börja ta in fler studenter på läkarutbildningen i Umeå och för att klara av den ökade mängden studenter lägger man ut delar av utbildningen på de fyra nordligaste länssjukhusen.

Norrbotten och Sunderby sjukhus ska kunna ta emot tio studenter per termin, och 2011 kommer den första omgången med läkarstudenter till länet.

- Det här är bra för vår rekrytering av läkare på sikt, det säger Ingrid Stridfeldt, personalchef på landstinget i Norrbotten.

Ingrid Stridfeldt har fått uppgiften att tillsätta en arbetsgrupp och påbörja förberedelserna inför läkarstudenternas ankomst.

- Det är en utmaning, det här är ett stort och viktigt projekt och exakt hur organisationen kring det här kommer att se ut är inte klart ännu. Vad vi vet idag är att en eller flera lärare från läkarutbildningen i Umeå kommer att finnas på plats på Sunderby sjukhus och vägleda och utbilda studenterna, det säger Ingrid Stridfeldt, personalchef på landstinget i Norrbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".