Nya klimatpengar för länets kommuner

Nu går Sverige vidare i klimatfrågan och satsar 900 miljoner för kommuner och andra att söka. Idag var ansvariga från Naturvårdsverket på konferens i Luleå för att berätta om satsningen.
Klimatinformation och klimatinvestering var två huvudpunkter under konferensen i Luleå. Tidigare har Sverige delat ut ca 6 miljarder till kommuner i landet för investering i olika projekt med syfte att spara energi och förbättra miljön. I förra årets budgetförslag anslog regeringen ytterligare 900 miljoner kronor till olika lokala projekt för att förhindra att klimatet förändras. Nu ska de pengarna fördelas lokalt efter ansökningar från kommuner och andra lokala eller regionala aktörer till exempel landsting. - Norrbotten har tunga industrier och mycket transporter och går det att fixa på ett mer energieffektivt sätt så är det bra, säger Ingvar Jundén handläggare och ansvarig för klimatinvesteringsprogrammet på Naturvårdsverket.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".