Emil Lundberg tillbaka i LHF.

Tre nya spelare i Luleå Hockey

Luleå Hockey gjorde på torsdagskvällen klart med den kanadensiske backen Nick Kuiper. Även centern Emil Lundberg återvänder till Luleå och och även en ny målvakt anländer, finske målvakten Jere Myllyniemi. Jussi Tarvainen lämnar klubben.

Luleå Hockey förstärker på centersidan genom Emil Lundberg som nu återvänder till sin moderförening efter två säsonger i finska SM-liiga.

- Det är jättekul att Emil nu valt att återvända till Luleå Hockey. Han har under två bra säsonger i Finland utvecklats ytterligare och vi vet sedan tidigare att Emil kommer smälta in bra i laget. Kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2009/2010, säger sportchef Hans Huczkowski i ett pressmeddelande.

Även den kanadensiske backen Nick Kuiper är alltså klar för Luleå Hockey. Nick kommer närmast från finska Ässät och ska enligt planerna spela redan i lördagens match mot Timrå.

- Vi ville bredda truppen med ytterligare en back och tycker att vi hittat en fysiskt spelande högerskytt som kommer att förstärka Luleå Hockey, säger Hans Huczkowski.

Luleå breddar också på målvaktssidan och har gjort klart med finske målvakten Jere Myllyniemi.

Samtidigt lämnar Jussi Tarvainen Luleå Hockey för spel i Red Bull Salzburg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista