Rik(s)dagsledamot kräver svar

Det har snart gått ett halvår sedan näringsminister Maud Olofsson (c) inledde en dialog med Ekfors kraft med anledning av problemen med elleveranser i Tornedalen. Men några lösningar har inte presenterats. Nu kräver riksdagsledamoten Karin Åström (s) från Överkalix att ministern redovisar vad dialogen med bolaget lett fram till.

Karin Åström skriver i sin fråga att turbulensen kring Ekfors kraft fortsätter med oförändrad intensitet och att förhandlingarna har strandat mellan kommunerna Övertorneå och Haparanda.

- Ekfors Kraft är involverad i många rättsliga processer där ett av ärendena hos kammarrätten nyligen fastslagit att bolagets kraftiga höjningar av nätavgifterna är olagliga. Trots detta chockerar elbolaget med nya höga avgifter och denna gång till sina företagskunder. Nu har snart ett halvår gått sedan den dialogen startade och frågan till ministern är hur den dialogen gått med Ekfors kraft och vilka lösningar som kommit fram, skriver Karin Åström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".