Får en andra chans att betala tv-avgiften

Kronofogden och Radiotjänst inleder ett samarbete för att minska risken för att hamna i Kronofogdens register. De som inte tidigare är registrerade hos Kronofogden kommer att få en extra chans att betala sin tv-avgift innan ärendet går vidare till Kronofogden.

Ett försök har gjorts under hösten med att ge en extra chans. En tredjedel tog möjligheten och betalade och slapp då hamna i kronofogdens register. Försöket bedömdes som framgångsrikt och därför inleds samarbetet.

Varje månad får cirka 1,2 miljoner svenskar en faktura från Radiotjänst och av dem är det knappt en promille (eller 0,1 procent) som efter påminnelser inte betalt sin tv-avgift och är nya i kronofogdens register. De allra flesta betalar sin faktura som de ska.

– Vi vill att dessa personer kontaktar oss så vi kan diskutera hur skulden kan betalas utan att det behöver gå till Kronofogden, säger Anna Pettersson, vd på Radiotjänst i Kiruna. Då slipper man dessutom risken att få en betalningsanmärkning.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".