Revisor kritisk mot Pajala Fjärrvärme AB

Pajala fjärrvärmeverk AB får allvarlig kritik av en revisor inom Pajala kommun. I kritiken tar ändå revisor Håkan Forsén hänsyn till att kommunen och fjärrvärmeverkets vd inte hade erfarenhet av att driva aktiebolag. - Jag kunde ju inte underkänna allt, säger han.
Den allvarligaste delen av kritiken är att Håkan Forsén fick ett felaktigt underlag för sin granskningsrapport och att kommunens årsredovisning vilar på samma grund och därför inte stämmer. Andra delar av kritiken går ut på att bolagsstämman flera gånger fick skjutas upp på grund av oklarheter i redovisningen. Håkan Forsén fick två gånger påminna bolagets vd att han inte fått något underlag. I årsredovisningarna uttalas dessutom positiva bedömningar om marknaden för fjärrvärmeverket som Hans Forsén menar inte har motsvarande genomslag i bolagets resultat. Hans Forsén hade dessutom i sitt underlag på en post angivit en vinst på drygt 300.000 kronor som i den fastställda årsredovisningen sen visade sig vara en förlust på drygt 40.000. Vi har sökt både kommunens ekonomiansvarige och Fjärrvärmeverkets vd men inte nått dem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".