Ny satsning på rymd och miljö i Kiruna

Fler jobb och fler företag inom rymd- och miljösektorn i Kiruna. Det är avsikten med ett nytt treårigt projekt med namnet Kiruna Space.
Kiruna Space är ett EU projekt med en totalfinansiering på drygt två miljoner kronor. Projektet drivs inom Kirunas näringslivsbolag Progressum och ska leda till att den rymd- och miljöindustrin som finns i Kiruna ska utvecklas. Per Erik Olsen, som är projektledare, tror att företagen behöver hjälp med att utvecklas eftersom de är fullt upptagna med sin dagliga verksamhet. - Det finns hela tiden intressanta affärsidéer hos företagarna som jobbar i branschen men de hinner inte alltid utveckla dem själva, säger han. Kiruna Spaces roll i sammanhanget är, enligt Per Erik Olsen, att ta upp de idéer som finns, att hitta fler aktörer som kan hjälpa till och att föra idéerna vidare till olika utvecklingsorgan, till exempel Nyföretagarcenter, Innovation Norrbotten och till tänkbara finansiärer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".