Ingen gripen för hotellrånet

Fem män togs under måndagen in för förhör om rånet mot Quality Hotell i Gällivare, men senare under dagen släpptes alla fem.
Det var vid tretiden under natten till i går som hotellet rånades av två män som bar svarta kläder och dolde sitt ansikte med rånarluva. Rånarna övermannade den kvinnliga receptionisten, som vid tillfället var ensam i tjänst. Den 20-åriga receptionisten bakbands, medan de två männen tömde kassan. Männen fick med sig kassalådor med minst 20 000 kronor i kontanter. Husrannsakan utan resultat Efter cirka 15 minuter lyckades den bakbundne receptionisten ta sig loss och larma polisen. Enligt receptionistens uppgifter till polisen talade rånarna på bruten engelska. - Vi har haft fem män inne till förhör under dagen, samtliga släpptes senare, säger Eva Sjöström, vakthavande befäl för polisen i Gällivare. Polisen genomförde husrannsakan på flera adresser i Gällivare och Malmberget under eftermiddagen i går. Spaningsarbetet fortsätter i dag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".