Turism inget hot mot biltestnäringen

Enligt Mats Åström, vd för Norrbotten/Lappland ekonomiska förening, utgör turismen inget hot mot biltestindustrin. Tvärtemot vad Per Gunnar Sundström, ordförande i biltestentreprenörernas branschorganisation, hävdat med anledning av den växande charterturismen mellan Arvidsjaur och Tyskland.
Enligt Per Gunnar Sundström behöver biltestnäringen lugn och ro. - Det är redan trångt som det är, säger Per Gunnar Sundström. Mats Åström, vd för Norrbotten/lappland ekonomiska förening, ser däremot inte att turismen skulle ställa till det för biltestindustrin, snarare tvärtom. - Den turistutveckling som nu sker kan innebära att vi får en kvalitetshöjning på anläggningar och möjligtvis en utbyggnad på hotellkapaciteten, säger han. Mats Åström är också av den uppfattningen att även de som kommer till länet via biltestindustrin är turister. - Jag kallar de "biltestturister" och de liksom andra besökar tillför kapital och konsumerar av det som länet kan erbjuda, säger Mats Åström. Han vill istället att det ska föras en dialog mellan de olika anläggningarna, de som jobbar mot privatturismen och de som jobbar mot "biltestarturister".
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".