Sista chansen för Luleå Hockey

På torsdagen spelas årets viktigaste match för Luleå Hockey; den första matchen av två som måste vinnas för att chansen att undvika kvalserien ska finnas. Det är bottenkonkurrenten Mora som måste besegras på bortaplan.

Luleå har haft problem med offensiven och målskyttet den senaste matcherna, men tränarduon Roger Rönnberg och Roger Kyrö, som får fortsatt förtroende de två matcherna som återstår av grundserien, ser en ljusning.

– Vi vill fortsätta där vi avslutade mot Djurgården, där vi i den tredje perioden skapade massor med målchanser och hade ett ordentligt tryck mot deras mål.

Luleå har heller inte förlorat mot Mora hittills den här säsongen.

– Vi har ett bra facit mot Mora den här säsongen, samtidigt som vi har största respekt för deras hårda jobb och fysiska spel.

Luleå ställer upp med nästa samma lag som mot Djurgården. Viktor Lindgren är tillbaka efter sjukdom, och det är frågetecken för knäskadade Tommi Miettinen. Däremot är backen Robin Olsson skadad och Per Savilahti-Nagander ingår inte i truppen.

Preliminär laguppställning

Målvakt:
Gusten Törnqvist
(Mattias Modig)

Förstafemman -------------

Larose-Lundberg-Bartecko

Saravo-Skrbek

Andrafemman --------------

Chabada-Omark-Harju

Sandström-Obsut

Tredjefemman -------------

Lindqvist-Burström-Lavander

Kuiper-Ejdepalm

Fjärdekedjan -------------

Isaksson-Lidhammar-Lindgren

Extraback: Pukka

Frågetecken för: Miettinen

Spelar inte: Savilahti-Nagander, Myllyniemi

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".