Nu avgörs det: Kval eller inte för Luleå?

På lördagen avgörs det om Luleå Hockey tvingas till kvalspel för att behålla sin plats i elitserien eller säkrar fortsatt spel i högsta serien. Luleå måste vinna hemmamatchen mot Timrå samtidigt som Mora inte får vinna sin bortamatch mot Linköping. Följ slutomgången i grundserien i P4 och matcherna i sin helhet i webbradion.

Luleå lyckades vinna den viktiga matchen mot Mora i torsdags efter ett uppoffrande spel.

– Vi lyckades vinna mot Mora utan att egentligen få igång något eget spel på hela matchen. Det är ett tecken på stor moral att man kan kriga sig till poäng på det här viset och det tar vi med oss till matchen mot Timrå, skiver Luleåtränarna Roger Rönnberg och Roger Kyrö inför avgörandet på lördagen.

– Vi har inte varit uträknade i någon av matcherna mot Timrå under säsongen utan vunnit hemma och spelat bra även på bortaplan. Vi känner att det är en motståndare som vi vet hur vi skall spela mot. Så det gäller att vi får igång vårt eget spel och visar samma fokus som vi gjort de senaste matcherna, då har vi en bra chans mot dem.

Preliminär laguppställning

Målvakt:
Gusten Törnqvist
(Mattias Modig)

Förstafemman -------------

Larose-Lundberg-Bartecko

Saravo-Skrbek

Andrafemman --------------

Chabada-Omark-Harju

Sandström-Obsut

Tredjefemman -------------

Lindqvist-Burström-Lavander

Kuiper-Ejdepalm

Fjärdekedjan -------------

Isaksson-Lidhammar-Lindgren

Extraback: Pukka

Frågetecken för: Miettinen, Lundberg

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".