Ingen friskola i Piteå till hösten

Det ser inte ut att bli någon friskola i Piteå på Tolvmansskolan i Bergsviken till hösten. Under ett möte under måndagseftermiddagen framkom det att Piteå kommun är inte skyldiga att betala ut bidrag till friskolan förrän till hösten 2004 och att nedläggningen av den vanliga, kommunala skolan därför ligger fast.
Föräldragruppen på Tolvmanskolan säger att de är besvikna, eftersom gruppen varit villig att med egna pengar betala de extra kostnader som det skulle innebära för kommun att driva Tolvmanskolan vidare i ytterligare ett år nu när den vanliga skolan läggs ner. Men kommunen står fast vid att man inte vill driva den kommunala skolverksamheten vidare, utan kommer som planerat att flytta eleverna till en annan skola i närheten till höstterminen. – Föräldragruppen siktar nu på att starta friskola i Bergsviken till hösten 2004, säger Rikard Fahlman, en av de engagerade föräldrarna, till Norrbottensnytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".