Inga teaterföreställningar i höst

Ledningen och personalen på Norrbottensteatern föreslog idag till teaterstyrelsen att all produktion och spelning av föreställningar ställs in under hela hösten.
Norrbottensteatern behöver 875.000 kronor för att klara årets budget. Men det har man alltså inte fått. - Det här är det enda möjliga sparförslaget, enligt teaterchefen Elisabeth G Söderström, eftersom ytterligare personalminskningar skulle strida mot arbetsmiljölagen. Den 22 april tar teaterstyrelsen upp förslaget. Karl Petersen, kommunalråd i Luleå, tror inte att det är bra för teaterns framtid att de ställer in föreställningarna i höst. -En stängd teater är ingen teater säger han. Vidare säger han också att man inte ska blanda ihop teaterns verksamhet och byggandet av konserthuset, de sakerna har inte med varandra att göra. Teatern har fått de pengar som de enligt avtalet ska ha, plus lite till. Det hela är mycket olyckligt säger kommunalrådet Karl Pedersen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".