Bengt-Olov Innala.

Löntagarrapport lämnad i Seskarö

Under onsdagen lämnade löntagarkonsulten som utreder Seskarösågens framtid, Lars-Gunnar Lendelius, sin rapport till Seskarö. Fackordförande för arbetsledarna vid Seskarösågen, Bengt-Olov Innala säger att han bara läst en del av löntagarrapporten än, att det är en gedigen utredning på 143 sidor.

– Oavsett löntagarrapportens slutsats, kommer den att gagna Setra framöver, säger Bengt-Olov Innala.

På torsdagen får Seskarösågens ägare Setra, ta del av rapporten och de har gått med på att ajournera förhandlingar med facket om nedgång till enkelskift, till fredag eftermiddag på grund av att de vill läsa rapporten innan förhandlingarna fortsätter.

– Företaget har gått oss till mötes genom att invänta rapporten som presenteras för dem på torsdag, säger Bengt-Olov Innala, arbetsledarnas fackbas. Facken ser mycket positivt på att förhandlingsklimatet normaliserats.

På måndag den 14 april återupptas sedan mbl-förhandlingarna mellan facken och Setra.

Det var i mitten på december som Setra meddelade att de vill lägga ner sågen i Seskarö och flytta delar av verksamheten till Kalix.

Inger Marklund, SR Norrbotten
inger.marklund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".