Bygge av exklusiva fritidshus på Dundret

Utbyggnad inför Dundret 2020 stoppad

Husbygget i den första etappen i skidanläggninens Dundrets utbyggnad inför 2020 har stoppats. Det handlar om nio fritidshus på Dundret som börjat byggas, men där byggföretaget nu plötsligt och utan förvarning har packat ihop och lämnat arbetsplatsen.

I höstas startade byggena av nio exklusiva fritidshus på den så kallade Gräddhyllan på Dundret i Gällivare. Husen finns för försäljning för 1,6 miljoner kronor. Bygget har pågått under hela vintern och de flesta husen börjar bli klara. Men helt nyligen stoppade arbetet när byggföretaget packade ihop och lämnade byggarbetsplatsen.

Detta bekräftas av flera av varandra oberoende källor. Någon kommentar från Dundret har inte gått att få förutom en bekräftelse på att bygget nu står stilla. Och det har inte gått att nå någon ansvarig för byggföretaget för en kommentar.

För drygt ett år sedan togs beslutet att Dundretanläggningen skulle satsa mycket stort och utöka antalet bäddar från 220 till minst 3 000 i satsningen Dundret 2020. I planen ingår att bygga både hotell, fritidshus för försäljning och bygga ut både liftsystem och backar. De nio exklusiva fritidshusen är den första etappen av utbyggnaden på Dundret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".