PRO protesterar för Apoteket

Under fredagen är sista dagen att lämna in remissvar på regeringens förslag om att avreglera Apoteket. Utanför Apotek över hela landet kommer representanter från PRO-föreningar att protesterar mot förslaget.

Hjördis Svensson är ordförande i PRO i Moskosel och hon kommer tillsammans med sin förening stå utanför apoteket i Arvidsjaur.

- Vi tror att det kommer bli svårare för våra medlemmar att få experthjälp om Apoteket privatiseras.

I början av året presenterade den borgerliga regeringen förslaget som går ut på att avreglera apoteket från och med nästa år. Den som vill driva apotek måste enligt förslaget ha tillstånd från Läkemedelsverket. Den som ansöker om tillstånd att driva apotek behöver inte själv ha farmacevtisk kompetens däremot måste det finnas farmacevtisk personal och en läkemedelsansvarig.

PRO:s kampanj mot en avreglering av Apoteket är riksomfattande och utanför Apoteket i Arvidsjaur kommer representanter från PRO i Moskosel, Glommersträsk och Arvidsjaur att protestera.

- Förhoppningen är att regeringen ska ändra sig och inte privatisera och låta Apoteket vara som det är idag. Säger Hjördis Svensson ordförande PRO i Moskosel.

Pernilla Kommes SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".