Rikspolisstyrelsen ändrar sig efter kritik

Nedskärningarna av utbildningsplatserna vid polisutbildningen i Umeå kommer inte att bli så stora som befarats. Förslaget från Rikspolisstyrelsen att kraftigt skära ned utbildningsplatserna ute i landet fick kritik, bland annat från Norrbotten, då det ansågs att det skulle bli svårare att rekrytera nya poliser till länet. Men nu har Rikspolisstyrelsen ändrat sig.

- Vi har sagt att vi tar hänsyn till de synpunkter som finns och går från 48 till 72 utbildningsplatser i Umeå. Jag ser inte att det här besultet kommer att ändras. Säger Seppo Wuori som är överdirektör på Rikspolisstyrelsen.

Tidigare har det varit 144 utbildningsplatser i Umeå, det ursprungliga förslget var att skära ner antalet platser till 48, men nu har Rikspolisstyrelsen alltså ändrat sig och bestämt att Umeå ska ha 72 utbildningsplatser. Även distansutbildningarna blir kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista