Lättnad för Teater Scratch

De fria grupperna inom dans, musik, och teater mottog regeringens vårproposition med lättnad. Beslut om vilka bidrag de ska få för nästa period ska komma mycket tidigare än nu. Marie Wallstén, teater Scratch är lättad. ”Det underlättar otroligt mycket”

- Det betyder att vi kan börja planera för våra produktioner, anställa skådespelare och regissörer i god tid. Det underlättar otroligt mycket, tidigare har vi haft osäkerhet och fått vänta , säger teaterchef Marie Wallstèn på fria gruppen teater Scratch , Luleå. En grupp som turnerar i hela Sverige

Men hittills ser hon inte att regeringen har gjort så många förändringar för de fria grupperna:

- Fria grupper hoppas ju att regeringen ska jobba för höjda anslag, att pensionsförsäkringar och löner går upp, säger hon.

Än så länge har regeringen beslutat att ge fria scenkonsten 10 miljoner mer för varje år. Nu vågar Teater Scratch satsa tre år framåt. Det blir en hel del teater för ungdomar på högstadiet.

- Det är en grupp som har varit åsidosatta ganska länge nu, avslutar Marie Wallstén.

Inger Marklund, SR Norrbotten
inger.marklund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista