Dubbla stolar för travsponsor

Ordföranden för Norrbottens travsällskap har själv skrivit ett sponsoravtal mellan det företag han representerar och travsällskapet. Avtalet är skrivet mellan Asfaltbeläggningar i Boden som är en del av Peab och Norrbottens travsällskap. Det säger Staffan Bremander informationschef på Peab Industri.

Avtalet mellan PEAB och Norrbottens travsällskap som driver travbanan i Boden är alltså en överenskommelse mellan Asfaltbeläggningar i Boden och travsällskapet.

Asfaltbeläggningar är en del av PEAB koncernen och vd är Lars Olofsson, som också tidigare var delägare. Det är han som står för kontraktet som Asfaltbeläggningar har skrivit med travsällskapet där han själv är ordförande.

Men från travets sida är det sportchefen Sven Granström som skrivit under avtalet.

Enligt uppgifter till Sveriges Radio Norrbotten är avtalet på 1 miljon kronor per år i tre år, men företaget har option på två år till. För pengarna har de fått namnet på travbanan, Peabtravet. Men den skulle lika gärna kunnat heta ABL-travet, för det är Asfaltbeläggningar med vd Lars Olovsson som står för pengarna till Norrbottens travsällskap där samma Lars Olovsson är ordförande.

- Anledningen till att det blev Peabtravet är att Peab nationellt sett är ett mer etablerat företag och eftersom spelet på trav sker i hela landet så valdes Peabtravet, det säger Staffan Bremander, informationschef på Peab industri som är delägare i Asfaltbeläggningar i Boden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista