Anders Danielsson.

Polisen i Norrbotten löser fler fall

Antalet brott som polisen i Norrbotten klarar upp har ökat drastiskt under senaste året. Från att tidigare legat på en medioker mittenplacering har nu länets poliser gått upp på fjärde plats i uppklaringsprocent, bland landets alla polismyndigheter.

Anders Danielsson är nöjd chef över utredningsverksamheten hos polisen i Norrbotten.
– Vi är nöjda och vi ska jobba för att förbättra det här ytterligare, säger han.
Antalet redovisade ärenden till åklagarmyndigheten har ökat generellt i länet, men framförallt våldsbrott och skadegörelsebrott. Att man har blivit bättre på att rapportera brott till åklagarmyndigheten leder också till att det går fortare och blir lättare att lösa olika fall.
– Jag tror mycket beror på att vi har fler utredare som jobbar kvällar och helger.

Polismyndigheten har tidigare legat på den nedersta delen av dom 21 polismyndigheter i Sverige då det gäller rapporterade brott, men att man nu har klättrat till en fjärde plats betyder väldigt mycket och framförallt för dom som blivit utsatta för brott.
– Jag tycker det visar att vi är på rätt väg och jobbar på rätt sätt. Det här innebär även att vi kan klara upp brotten vid ett tidigt skede och att de drabbade också får bättre stödåtgärder. Säger Anders Danielsson chef över utredningsverksamheten hos polisen i Norrbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista