Anna Ingman Proffsboxare från Karlstad väljer jojk som uppladdningsmusik Foto: Scanpix

Proffsboxare laddar upp med jojk

På fredag kväll ska landets bästa kvinnliga proffsboxare Anna Ingman från Karlstad boxas mot en obesegrad vitryska. I likhet med många andra äntrar hon ringen till uppladdningsmusik, men inte rockmusik, som de flesta andra. Det blir jojk med Lars-Anders Kuhmunen från Kiruna som ska stå för uppladdningsmusiken.

- Den här musiken var det häftigaste jag har hört på länge, den gick rakt in i magen och jag kände att det här passar till boxning, säger Anna Ingman.

28-åriga Anna Ingman från Karlstad har varit proffsboxare i ett halvår och är ännu obesegrad. Hon är rankad tvåa i Europa, och har som mål att vinna EM och VM. Kanske blir det så med hjälp av jojken.

- Det är något kraftfullt andligt i den här musiken och det är det jag är ute efter. Att hitta den inre kraften och använda den i boxningsringen, säger Anna Ingman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".