Inget problem med dubbla roller

Den första april blev det klart att Bodentravet byter namn till Peabtravet. Bakom sponsoravtalet är ordföranden för travsällskapet som driver banan som också är vd för det Bodenföretag som egentligen står för avtalet.

Men Lars Olovsson ser inget problem med att han har flera roller i avtalet som handlar om flera miljoner kronor.

Lars Olovsson är inte bara vd för Asfaltbeläggningingar i Boden som ägs av Peab och Peab Industri. Han är också ordförande för Norrbottens travsällskap som driver travbanan i Boden.

Att han själv i egenskap av vd skrivit ett kontrakt som han tagit med till styrelsen för Norrbottens travsällskap där han är ordförande och som sedan godkändes utan krusiduller, ser han inte som något problem.

Den var också Lars Olovsson själv i egenskap som vd för Asfaltbeläggningar gjort avtalet som han tog med sig till styrelsen för Norrbottens travsällskap där han är ordförande. Alla i styrelsen tyckte att avtalet var bra och avtalet som enligt uppgifter till SR Norrbotten, innebär att travet får en miljon per år i tre år med option på två år och att travbanan heter Peabtravet.

Norrbottens travsällskap och många i travkretsar är glada över tillskottet på en miljon kronor per år och även om det kanske inte är den sport där företagen står på kö för att sponsra, så gick inte erbjudandet till någon annan.

-  Nej, ingen annan är tillfrågad och ingen annat har visat intresse, säger Lars Olofsson som i det här sammanhanget svarar i egenskap av ordförande för Norrbottens travsällskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".