1 av 2
Carina Henriksson fick LKAB:s kulturstipendium på 50 000 kronor.
2 av 2
Jörgen Jakobsson fick LKAB:s idrottsstipendium

Opera och hund gav stipendier

Carina Henriksson frilansande operasångerska, initiativtagare till Opera i Vildmark i Lainio har fått LKAB:s kulturstipendium på 50 000 kronor. Idrottsstipendiet gick till Jörgen Jakobsson, Koskullskulle, dubbel världsmästare i draghundskörning, nordisk stil som också får 50 000 kronor.

- Jörgen Jakobsson är en eldsjäl som brinner för sin sport och som genom sitt engagemang drivit på verkamheten både i klubben BHK Malmen och bland nyfikna som vill prova på att köra draghund. 2007 vann Jörgen VM-guld både i stafett och individuell, säger LKAB:s vd Ola Johnsson i ett pressmeddelande.

Om Carina Henriksson säger vd Ola Johnsson att hon har på ett fantastiskt sätt gjort en internationell musikalisk resa som nu fört henne hem. Carina har berikat länets kulturliv genom att på ett inspirerande sätt etablera opera i vår vildmark, dels genom festivalen i Lainio by, dels med operaföreställningar på Ice Globe Theatre i Jukkasjärvi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".